Leren reanimeren, is dat moeilijk?

Nee, iedereen kan het leren…..

Wist je dat elke week ongeveer 300 mensen een hartstilstand krijgen buiten het ziekenhuis. Vaak in en rond het huis. Hun kans om te overleven is sterk verhoogd als er binnen 6 minuten mensen ter plekke zijn die starten met reanimeren en een AED gebruiken.
Dus waar wacht je nog op?

In een training van ongeveer 2,5 uur leert je hoe je iemand met een circulatiestoornis (hartstilstand) op de best mogelijke manier kunt helpen.
Met de vaardigheden die je op deze cursus leert, kun je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroten. De instructeur leert je aan de hand van een aantal stappen wat te doen bij een slachtoffer van een hartstilstand. Je leert het slachtoffer te beademen en borstcompressies (hartmassages) te gevReanimatieen en een AED te gebruiken.
AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Met behulp van de AED kunt je het hart van het slachtoffer een kleine elektrische schok geven. Deze schok helpt het hart mogelijk weer op gang. Met behulp van de AED geef je het slachtoffer een nog grotere kans te overleven.
Er word onderscheid gemaakt bij de reanimatie in de reanimatie bij volwassenen en bij baby's en kinderen.
In de cursus Basic Life Support (BLS) leert u de reanimatie bij volwassenen en in de cursus Pediatric Basic Life Support (PBLS) de specifieke reanimatie bij baby's en kinderen.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden.