EHBO cursussenehbocursus

De vereniging verzorgt bij voldoende belangstelling diverse EHBO cursussen.

Kijk hieronder voor de mogelijkheden:

EHBO cursus (Eerste Hulp Bij Ongelukken)

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren (incl. reanimatie van kinderen en baby’s), een AED gebruiken
Verder onder andere Eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, warmteletsels, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel.

Duur ± 25 uur
Cursusboek  Het Oranje Kruis boekje (27ste druk)
Toelatingseisen  minimale leeftijd 15 jaar
Aantal deelnemers minimaal 8, maximaal 12
Cursusdag  maandag
Kosten   € 160
Certificering Eenheidsdiploma Eerste Hulp (2 jaar geldig)
Cursus wordt afgesloten met een examen

EHAK cursus (Eerste Hulp Aan Kinderen)

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren van kinderen en baby’s, een AED gebruiken.
Verder onder andere Eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, hoofd- en wervelletsels, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, warmteletsels, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en ziekteklachten en kinderziekten

Duur ± 12 uur
Cursusboek Eerste Hulp aan Kinderen (5de druk-Oranje Kruis)
Toelatingseisen minimale leeftijd 15 jaar
Aantal deelnemers minimaal 8, maximaal 12
Cursusdag maandag (en in overleg)
Kosten  € 90
Certificering Eenheidsdiploma EHAK (2 jaar geldig)
Cursus wordt afgesloten met een examen

Reanimatie cursus en gebruik AED

Na afloop van de cursus kun je een slachtoffer in veiligheid brengen, de toestand van het slachtoffer beoordelen, reanimeren (volwassenen), een AED gebruiken en Eerste hulp verlenen bij een verslikking.

Duur  ± 4 uur
Cursusboek Basale reanimatie (NRR)
Toelatingseisen minimale leeftijd 15 jaar
Aantal deelnemers minimaal 4, maximaal 6
Cursusdag in overleg
Kosten € 30
Certificering Certificaat BLS - Nederlandse reanimatie Raad (2 jaar geldig)

Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze cursu
ssen geheel of gedeeltelijk indien je een aanvullende verzekering hebt. Voor meer info neem je contact op met je zorgverzekeraar.

De informatie van het VGZ

De informatie van het CZ

Heb je interesse in een EHBO-cursus dan kun je telefonisch contact opnemen of mail naar

Marie José Duijkers